El passat dijous, sa coalició  Es Grup – El Pi vàrem fer sa presentació de la nostre candidata a la batlia de Capdepera, na Marga Rico, per les properes eleccions municipals del mes de maig. L’acta es va fer a la sala polivalent del Teatre de Capdepera.

Na Marga va ser presentada per el secretari general de Es Grup, en Mateu Melis, i va estar arropada també del nostres companys de El Pi, en Josep Melia i en Jaume Font que també varen fer  una petita xarrada damunt aquest projecta de futur.

Per qui no va poder esser a sa presentació, a  continuació fem sa transcripció de sa intervenció de na Marga.

Gracies Mateu, com be ens ha dit en Mateu, hem de ser breus; però jo no vull començar fora donar les gracies a nen Pep i a nen Jaume per estar aquí, en noltros i al gran recolzament que ens donen; i sobre tot a tots voltros per dedicar-nos un poc del vostre temps.

En Mateu ja vos ha fet un resum del que ha estat aquesta legislatura per noltros, especialment per a jo. Vos podria contar anècdotes fins demà mati, però no ho faré.

Han intentat desanimar-me per que pleguéssim, però no ho han aconseguit. Lo passat, passat està.

En qualsevol cas, si fem balanç de sa legislatura, no s’ha avançat en cap sentit. Ha estat una legislatura més de “postureo” que altra cosa, sense solucionar cap problema dels molts que hi ha al poble. Ara tenim l’oportunitat de canviar aquesta dinàmica. Ara toca mirar endavant.

El projecte que tinc l’honor de encapçalar és un projecte de futur.

No només és una coalició de dos partits per les properes eleccions municipals, si no que les nostres pretensions es tenir veu important i influent en la presa de decisions que afecten al municipi.

Lo que està clar és que necessita’m donar-li una empenta a aquest poble. Tenim tot el que hem de mester per ser un municipi amb qualitat de vida ideal. Per això s’han de ajuntar dos factors. La iniciativa privada i la iniciativa pública.

En Turisme, manca un pla estratègic a llarg plaç, però sense oblidar el curt plaç. Es un sector molt important a tenir en compte, ja que sa gran majoria dels ciutadans que residim a aquest municipi, vivim, directa o indirectament, de es turisme.

Per que veiem any darrera any, la iniciativa privada va fent. Les empreses, tant del sector turístic com de la construcció se van renovant constantment. La que mos queda enrera és la iniciativa pública. Aquest serà uns dels pilars bàsics de la propera legislatura si podem prendre decisions.

En construcció, fer d’una vegada per totes les dotacions de serveis que manquen i la redacció de les NNSS que estan massa obsoletes pels tems en que corren. Si per aquí hi ha qualque constructor, també mos exigirà que agilitzem els permisos d’obres que a dia d’avui duen un retràs de 9 mesos.

Com ha dit en Mateu, es nostre objectiu es tenir major representació municipal per que la nostra veu se escolti a l’Ajuntament. Amb aquesta coalició pensam que ho aconseguirem. Ja hem començat a fer feina per confeccionar una llista electoral amb persones compromeses, amb ganes de fer feina, sense perjudicis, en seny i coratge suficient per tornar a ser un partit de govern. Amb la suma de ES GRUP i EL PI, pensam que ho podem aconseguir.

Segurament, quan se vegin els programas electorals dels partits del municipi, gairebé tots diran mes o manco el mateix. Crec que tots sabem el que manca a aquest municipi. El que, al cap i a la fi, haureu de triar a s`hora de anar a votar, es qui és capaç de fer el que diu el programa i qui se dedica més a fer cafès i festes que realment a fer feina pel poble. Jo, avui i aquí, vos assegur que si tenc possibilitats de govern, m’hi deixaré sa pell amb el meu poble; per què? per que val la pena, per que tenc la il·lusió, la energia i les ganes necessàries per dur-ho endavant, i això és lo que es municipi de Capdepera necessita.

Som un gran equip il·lusionat que fa feina de valent per poder aconseguir-ho. Això si, noltros, tot sols, no ho podem fer, vos necessitarem a voltros per que amb la vostra empenta aconseguirem que el nostre projecte per Capdepera surti endavant.

Salut, visca Capdepera i Cala Rajada.

Moltes gràcies”.